Det finns många parametrar som avgör hur lång tid det kommer att ta att helt bleka bort en tatuering. Allt från färgintensitet, ålder, djupet, placering på kroppen, om den är gjord utav en amatör eller professionell tatuerare o.s.v.

Men vad många inte vet är att man själv till viss del kan påverka resultatet och antalet behandlingar. Genom att se till att kroppen har de bästa möjliga förutsättningarna för att arbeta med att bryta ner bläcket kan man förbättra resultatet av varje behandling.

När vi behandlar din tatuering så passerar först laserpulserna det översta hudlagret och träffar sedan precis på tatueringsbläcket. Då sker det en fotoakustisk effekt och bläckpartiklarna splittras till små fragment. Det är sedan immunsystemets uppgift att bryta ner och ta hand om bläckfragmenten.

Så ett välfungerade immunförsvar är en förutsättning för att varje behandling ska ha mesta möjliga effekt.

Ett bra slutresultat är det viktigaste för våra kunder och de flesta vill även att det ska gå så snabbt som möjligt. Därför har vi tagit fram en lista på 5 enkla sätt att maximera kroppens immunsystem, och således förbättra resultatet.

  1. Sov ordentligt Att vi behöver ordentligt med sömn för att kroppen ska fungera optimalt är allmän vetskap. Men det finns också studier som visar att sömn är det absolut bästa sättet att stärka kroppens immunsystem. Så försök att få 7-8 timmars ordentlig sömn varje natt så förbättrar du kroppens förutsättningar för att ta hand om bläcket.
  2. Vitaminer Kroppen behöver både vitaminer och mineraler för att fungera optimalt. Men det är inte alltid man äter en frukt om dagen, eller halva tallriken med grönsaker. Därför är ett enkelt tips att börja med multivitamin tabletter för att se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler som du behöver.
  3. Balancerad kost Precis som med ovanstående punkt är det inte alltid så enkelt att sköta kosten perfekt. Men nu har du ytterliggare en anledning att till att försöka äta nyttigare och mer varierat. Tänk på att du slipper din tatueringsångest snabbare om du äter ordentligt.
  4. Ingen rökning Om du funderat på att sluta röka eller iaf trappa ner rökningen så är det här ett perfekt tillfälle. Rökningen är inte bara dåligt för immunförsvaret utan det sänker även blodcirkulationen i kroppen.

    Vi vet att det är svårt att sluta röka, men vi rekommenderar alltid våra kunder att försöka sitt bästa för att sluta. Det kan göra stor skillnad på hur lång tid det tar att bli kvitt en gammal tatuering. Det bästa är om du lyckas sluta redan några veckor innan behandlingen så att kroppen får en chans att återhämta sig.

  5. Drick mycket vatten Vatten är det viktigaste som kroppen behöver för att fungera som den ska. Att dricka mycket vatten är bra för huden, immunsystem och en rad andra saker. Så försök att dricka några extra glas vatten varje dag veckan före din behandling och iaf de närmaste veckorna efter behandlingen.

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid?
Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till 
info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.