5 viktiga faktorer som påverkar borttagning av tatuering med laser


Att ta bort en tatuering med hjälp av laser är den överlägset mest effektiva proceduren när det gäller att vara skonsam mot din hud och samtidigt ta bort så mycket som möjligt. Det finns flertalet viktiga faktorer som kan påverka borttagning med laser och framgången med proceduren.

Ditt immunförsvar

Ditt immunförsvar är en av det mest förekommande faktorerna som många andra glömmer bort som nyckelfaktor. Patienter misstänker även dem sällan immunförsvaret som en faktor i sammanhanget.

Vi beskriver i hur går det till med laserbehandling av tatuering att lasern spränger bort bläckpartiklar under huden. Det är här ditt immunförsvar kommer in i bilden. När bläckpartiklarna bryts ner av lasern kommer kroppen i sin tur bryta ner dem. Ditt kropps unika immunförsvar påverkar hastigheten av nedbrytningen tillsammans med andra faktorer såsom din ämnesomsättning. Se därför till att du dricker mycket vatten för hjälpa din kropp förflytta partiklarna.

Tatueringens storlek

Som när man skall göra en tatueringen tar det givetvis längre tid att genomföra en större och kortare tid för en mindre, det samma process för borttagning med laser. Vid laserborttagning är det även en längre process med fler antal behandlingar i de fall tatueringen är av större storlek.

Din hudton

Möjligt att detta kommer som något nytt men din hudton är en nyckelfaktor när man lasrar bort tatueringar. Bläcket som ofta används vid tatueringar tränger igenom andra hudskiktet som kallas “Läderhuden” eller “Dermis”.

Huden skyddas i tre skikt där det första kallas “Överhuden” eller “Epidermis” det andra “Läderhuden” eller “Dermis” och det sista är fettvävnad.

För att en tatuering ska tas bort används laser för att tränga igenom läderhuden medan man lämnar överhuden utan några skador. Din hudton kan därför påverka hur lång tid det tar för en laser att tränga igenom läderhuden. Vi har beskrivit borttagningsprocessen vidare under Hur går en laserbehandling till.

Eftersom ljusare hus inte absorberar laserljus signifikant fokuseras det mesta av laserenergin på tatueringspigmentet. Mörkare hudtoner tar i genomsnitt längre tid för att framgångsrikt få en tatueringsfri hud på grund av att man använder svagare laserintensitet med fler behandlingar.

Tatueringens färg och typ

Som vi förklarat i 3 saker att veta om tatueringsborttagning med laser är svart färg den lättaste kulören att lasra bort. Grön och blå är även de relativt enkla medan röd, orange och vit är mer komplexa. Även om de försvinner är det svårare för laserstrålarna att bryta sönder pigmentfärgen.

Texter, motiv och andra bilder är alla relativt enkla att lasra bort. Det tar oftast betydligt längre tid ifall tatueringen är en cover-up eftersom det är dubbelt så mycket bläck på vissa hudytor.

Tatueringens ålder

Tatueringens ålder är en väldigt viktigt faktor som påverkar laserborttagning processen. Äldre tatueringar är benägna att bleka i färg vilket gör det enklare att ta bort bläcket helt.

Summering

Det är flertalet faktorer som påverkar din behandling och borttagningsprocess. Vi rekommenderar därför alltid att rådfråga oss under en digital- eller klinik-konsultation.,

Mer läsning

Bedövningskräm - Hur ska jag göra?

Vi ger alltid, eller skickar hem, bedövningskräm till våra kunder. Denna skall appliceras två timmar innan din behandling för att på så sätt minimera känslan av obehag som kan uppstå vid laserbehandling.

Att tänka på (och undvika) före behandlingen

Det finns vissa enkla tumregler att följa innan man behandlar tatueringar - här är ett par!

Hur går tatueringsborttagning med laser till?

Varför använder vi laser för att ta bort tatutueringsbläck

Hur gör man behandlingen smärtfri?

Och hur ont gör den egentligen

Hur ont gör det att ta bort en tatuering?

Det kan göra ont. Men på Rethink gör vi allt för att minska den upplevda smärtan

Bästa tiden att börja ta bort din tatuering

Här förklarar vi i korthet hur det går till när du vill ta bort din tatuering

Myten om att det inte går

Går det att ta bort alla tatueringar?

När kan jag träna innan och efter en behandling?

Ge kroppen en dag eller två att fokusera på att läka den traumatiserade huden

Ta bort helt nya tatueringar

Nya tatueringar kan börjas ta bort cirka 8 veckor efter att de gjorts

3 saker du bör veta om borttagning med laser

Vi går igenom ett par vanliga frågor med tatueringsborttagning

Varför ger ett bättre immunförsvar snabbare resultat?

En kort text om hur du kan maximera effekten av behandlingen

Varför tar folk bort tatueringar?

De fem vanligaste anledningarna till att ta bort sina tatueringar

Varför väntar man länge mellan behandlingar?

En kort förklaring till varför man väntar så länge mellan behandlingarna

Hur går det till när man lasrar bort en tatuering?

Hur fungerar en laserbehandling av tatueringar

Är tatueringsborttagning smärtsamt?

Vi går igenom om det verkligen gör ont

Prata med oss i Chatten?

© 2022 by tatueringsborttagning.nu