Har stickan visat det glada beskedet att du är gravid? Grattis, då är vi glada för din skull! Men vad kommer hända med tatueringsborttagningen då tänker du. Som alla andra vill du såklart bli kvitt din gamla tatuering så snabbt som möjligt. Men vi måste tyvärr skjuta upp laserbehandlingarna eftersom du blivit gravid. Var inte orolig vi kan såklart fortsätta med blekningen igen när du slutat amma.

Varför ska man vänta med tatueringsborttagning när man är gravid?
Anledningen är helt enkelt att det inte gjorts några studier på hur tatueringsborttagningen kan påverka fostret och kroppen när man är gravid. Samma gäller när man ammar. Därför väljer vi alltid att ta det säkra alternativet och skjuter således upp behandlingarna. När man behandlar tatueringen så krossar man bläckpartiklarna till små fragment som kroppens immunsystem kan ta hand om. Men det är går inte att veta exakt vad bläcket innehåller och i värsta fall kan det innehålla tungmetaller. Även om detta är extremt sällsynt så är det alltid bäst att ta det säkra före det osäkra. Detta är också anledningen till att vi rekommenderar att du avslutat amningen innan du återvänder för borttagning av tatueringen.

Om man upptäckt att man är gravid under tiden mellan behandlingarna
Då behöver du inte vara orolig! Eftersom behandlingarna sker med ett intervall på minimum 8 veckor mellan behandlingarna så har både kroppen och immunsystemet fått gott om tid på sig att återhämta sig. Troligtvis har redan mestadelen av bläcket försvunnit sedan din sista behandling.

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid. Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till  info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på bokadirekt.se och själv lägga in en tid.