Att bli tatuerad gör som bekant ganska ont, men man accepterar det eftersom man så gärna vill ha en tatuering. Att lasra bort tatueringar är en annan typ utav smärta och risken är stor att du inte känner speciellt många som gjort denna typ av laserbehandling och som du kan fråga. Detta är en av anledningarna till att vissa väljer att behålla sina tatueringar trots att de verkligen vill bli av med dem. Rädslan för det okända – i detta fall hur ont det kommer att göra

Precis som att sätta dit en tatuering så är det väldigt individuellt om man tycker att det gör ont eller inte. Det finns även mer och mindre känsliga områden på kroppen att behandla. Områden där man inte har så mycket fett eller muskler är mer känsliga och det kommer kännas mer att bli laserbehandlad där, precis som det var känsligare att bli tatuerad där.

Områden som är extra känsliga:
Knän och armbågar: Dessa områden är inte de mest populära för tatueringar av ett skäl, det är smärtsamt bli tatuerad här. Om din tatuering är på insidan eller utsidan av knäna eller armbågar så kommer laserborttagningen också vara smärtsam.
Huvudet: Huden är ganska tunn på huvudet samtidigt som det inte finns speciellt mycket muskler eller fettvävnad som kan absorbera smärtan.
Fingrar och fötter: Här finns det mycket nerver och minimalt med fett och muskler.

Det finns även andra faktorer som även de kan påverka hur vi upplever smärta. Till exempel om man har sovit dåligt och stressat mycket eller druckit mycket kvällen innan, så kommer kroppen att vara extra känslig. Känslan att bli laserbehandlad kan lättast beskrivas som att snärta till med ett gummiband på huden.

Behandlingen tar dock bara ett par minuter och vi har en superstark bedövningskräm som tar bort det mesta av smärtan. Vi kommer även att blåsa kalluft på tatueringen under behandlingen för att bedöva huden lite extra. Så det finns ingen anledning till oro. Vi har i dagsläget aldrig varit tvungna att avbryta en behandling för att personen tyckt att det gjort för ont.

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid?
Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till  
info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.