Sommaren är nu här och snart kommer det att vara tillräckligt varmt i vattnet för att bada. Vårt råd är alltid att du bör undvika att bada den första tiden efter behandlingen, och nedan berättar vi varför.

badstrand

Den största risken efter laserbehandlingen är sekundär infektion. Huden är mer mottaglig för bakterier och virus de första dagarna efter behandlingen och då är det viktigt att begränsa mängden bakterier och virus som man kommer i kontakt med. Pooler, badtunnor och även badkar har ett överflöd av bakterier och virus som lever i dem, även om vattnet har hållt hög temperatur och efter kemiska behandlingar.

I de flesta fall brukar det räcka med fyra till fem dagar innan den yttre huden har läkt tillräckligt så att du kan återvända till vattenaktiviteter. Om du skulle få blåsor på tatueringen efter behandlingen så måste du vänta ett par dagar extra tills blåsorna helt har läkt. Färgglada tatueringar, särskilt de med röd och gul färg, kan ta längre tid att läka, så ha det i åtanke.

Om du skulle förglömma dig och ta ett dopp i tex. poolen så se till att skölja området noggrant och försiktigt (ingen skrubbning) med rent vatten och mild tvål.

Tänk också på att om man blötlägger ett sår för länge (tex. vid långa duschar) kan det bli för fuktigt för att läka ordentligt. Sårskorpor kan bli gummiartade och falla av innan de är redo, så att såret  exponeras under längre tid. Så vänta helst ett par dagar med att ta ta riktigt långa duschar.

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid. Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till  info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.