rökning01En färsk studie utförd av JAMA Dermatology visar att rökning kan öka risken med
upp till 60% att du kommer behöva fler än 8 behandlingar.
Naturligtvis varierar risken beroende på hur mycket man röker och ens personliga förutsättningar, men det är ändå en väldigt hög siffra risk med tanke att du naturligtvis vill bli av med din tatuering så snabbt och billigt som möjligt.

Rökningen minskar blodflödet nära dermis och epidermis, samtidigt som huden har fullt upp med att läka sig och transportera bort bläcket. Med minskat blodflöde kommer minskade chanser att kroppen kommer att kunna föra bort de splittrade färgpartiklar i tid – vilket slutligen resulterar i ökade antal behandlingar och mer spenderade kronor.

Förutom rökning, kan dricka stora mängder av alkohol försvåra levern och njurarnas förmåga att korrekt spola ut uppdelade färgpartiklar som de borde. Men att ta ta ett par glas vin till middagen och feströka någon helg ibland kommer inte påverka resultatet. Det handlar mer om ifall man gör det dagligen.

Dock kvarstår faktum att om du har en tatuering som du verkligen vill ta bort och vill spara så mycket tid och pengar som möjligt, så har du nu ännu en anledning att sluta röka och börja leva en hälsosammare livsstil!

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid. Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till  info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.