Solsemester
När man vistas mycket i stark sol producerar kroppen extra melanin. Det är de som gör att man sedan ser brun ut. Problemet med att vara brun när det kommer till tatueringsborttagning är att lasern till stor del kommer att träffa melaninet innan det träffar bläcket. Det gör att behandlingen kommer få mindre effekt jämfört med om du var din naturlig färg. Riskerna för pigmentförändringar bli även lite högre om du är väldigt solbränd när du blir behandlad. Vi rekommenderar att du väntar 3-6 veckor från att du kommer tillbaka från din solsemester innan du blir behandlad.

Spraytan
Här gäller egentligen samma princip som med naturlig solbränna. Lasern kommer att ta sämre på bläcket eftersom det ligger ett lager med spraytan i vägen. Risken blir även mycket för att det kan bli pigmentförändringar när spraytanen reagerar på lasern. Vi rekommenderar att du väntar minst två veckor tills din spraytan helt har försvunnit innan du lasrar din tatuering.

Kom inte direkt från tatueringsstudion
Ibland känner man direkt att det var ett felaktigt beslut att tatuera sig. Men tyvärr finns det inget man kan göra direkt. Du måste ge kroppen tid att läka innan vi kan påbörja laserbehandlingen. Det måste gå minst 8-12 veckor från det att du tatuerade dig tills vi kan börja behandlingen.

Kontrollera hur dina mediciner kan påverka
Vissa mediciner kan ha en negativ inverkan på läkningsprocessen, medan andra kan göra att du helt måste avstå från att bli behandlad tills du slutat äta dem. Här finns det en lista på några de vanligaste medicinerna som gör att du bör vänta med laserbehandling. Om din medicin inte finns med och du är osäker på hur den kan påverka processen så rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare.

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid?
Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till info@tatueringsborttagning.nu
Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.