Det första vi gör är en gratis konsultation där vi går igenom hur själva laserborttagningen fungerar och vad du kan förvänta dig av behandlingen. Vi går igenom alla detaljer, vad priset kommer att bli och svarar på alla frågor som du har.
Därefter provskjuter vi på ett litet område på din tatuering för att säkerställa att din kropp inte får någon toxisk reaktion på det lössläppta färgämnet, vars sammansättning oftast är okänd. Reaktionen kan yttra sig som en kortvarig subfebrilitet efter några timmar, och man kan känna sig lite ruggig. Detta är dock ovanligt och brukar klinga av till nästa dag.
En annan fördel med provskjutningen är att du får känna på hur det känns innan du får en riktig behandling.
Konsultationen tar ungefär mellan 15 och 30 minuter.

Första behandlingen

Tidigast ett dygn efter konsultationen så träffas vi igen för att se hur din kropp reagerat på laserbehandlingen och för att försäkra oss om att du inte fått någon allergisk reaktion. Det är ytterst sällan det händer, men vi väljer alltid att ta det säkra före det osäkra.
När det är dags för din första riktiga behandling så börjar vi med att ta en bild på din tatuering så att du har något att jämföra med till ditt nästa besök. Om du önskar kan vi gå igenom allt igen, hur det fungerar med tekniken och hur det påverkar kroppen, men känner du dig bekväm med informationen så startar vi direkt med laserbehandlingen.
När vi är klara så bokar vi in en ny tid till dig och du får med dig ett papper hem med skötselråd för din behandlade tatuering.
Behandlingen tar bara ett par minuter men du är inbokad mellan 20 och 45 minuter för att vi ska hinna gå igenom eftervården, eventuella frågor och boka in en ny tid.

Eftervård

Tiden direkt efter din behandling så finns det lite olika saker du bör tänka på och undvika att göra. Det är egentligen inte mer komplicerat än att sköta om ett litet sår och allt står i pappret med skötselråd som du fick av oss när du var på din senaste behandling/konsultationen.
Skulle du råkat tappa bort det så kan antingen surfa in här och läsa på sidan skötselråd eller så kan du ta kontakt med oss direkt via mail eller telefon.

Resultat

Först efter åtta veckor ser man äntligen det tydliga resultatet av din första behandling. Givetvis börjar det blekas redan under dag 1, men efter åtta veckor så har den största blekningen skett. Eftersom det är en väldigt långsam process för kroppen att transportera bort alla bläckpartiklar så kommer blekningen fortsätta i flera månader efter behandlingen. Dock sker den absolut största delen av blekningen under de första 8 veckorna.
Man vänjer sig själv snabbt vid att se tatueringen gradvis bli blekare, därför är det inte alltid så lätt att själv avgöra hur mycket tatueringen verkligen har blivit blekt. För att du lättare ska kunna se resultatet av varje laserbehandling så börjar vi alltid varje behandlingstillfälle med att ta en bild.