Vad många inte vet är att vintern är den bästa årstiden för att lasra tatueringar. Det är faktiskt bästa årstiden för alla typer av laserbehandlingar. Däremot inte sagt att du behöver vänta 8 månader om du kommer på i april att du vill börja ta bort tatueringen. Den bästa tidpunkten är ju alltid just nu. Men om du står och funderar på hurvida du ska ta tag i nyårslöftet och påbörja processen nu när snön har fallit så är vår rekommendation definitivt att starta.

Här är ett par anledningar till att vintern är den bästa årstiden för tatueringsborttagning:

 1. Ingen solbränna
  När man blir solbränd så ökar kroppens produktion av melanin. Det gör att lasern inte tar lika effektivt på tatueringen och även att risken för blåsor ökar. Ju blekare du är, desto mer effekt kommer lasern att ha.
 2.  

 3. Mindre risk för pigmentförändringar
  Ju brunare du är när du blir behandlad och desto mer du utsätter tatueringen för sol efter en behandling så öker risken för pigmentförändringar. Normalt sett återgår pigmentförändringarna helt och hållet, så att huden blir som vanligt. Men det kan ta lång tid och göra att vi måste vänta längre tid mellan behandlingarna.
 4.  

 5. Du kan låta håret växa
  Efter en behandling är huden ganska ömtålig och det är viktigt att man inte rakar eller vaxar området, där tatueringen sitter, tills det läkt. Annars finns det en risk att man irriterar huden och att läkningsprocessen tar lite längre tid. På vintern brukar de flesta inte ha några problem med att låta håret växa ut lite längre och man är ofta inte lika noga med rakningen.
 6.  

 7. Du behöver inte tänka på att skydda tatueringen för solen
  Din tatuering kommer inte få se solen speciellt mycket under vintermånaderna.
  En fördel med det är att du slipper tänka på att vara noga med att smörja in den med solskyddsfaktor efter behandlingen.
 8.  

 9. Du slipper nyfikna frågor
  Eftersom du troligtvis inte kommer visa tatueringen lika ofta som på våren eller sommaren kommer du slippa få frågor om vad som hänt med din tatuering. För dina vänner kommer troligtvis bli fundersamma när din tatuering blir suddigare och suddigare för var vecka som går. 🙂

 

Har du frågor om behandlingen eller önskar boka en tid?
Ring oss gärna på 08-559 22 132 eller skicka ett mail till  
info@tatueringsborttagning.nu

Det går även att se samtliga lediga tider på Bokadirekt och själv lägga in en tid.