cover up tatuering

Blogg

5 tips inför en cover up tatuering

5 tips inför en cover up tatuering

Om du läst igenom processen för hur en cover up går till och känner dig trygg med valet att göra en cover up istället för att ta bort tatueringen helt så är det dags att köra igång.

Rethink ger dig 5 tips inför din cover up tatuering

  1. Välj en design som passar din gamla tatuering
  2. Bygg vidare på tatueringen du redan har
  3. Var beredd på att behöva “gå upp en storlek”
  4. Följ eftervården för laser och efter du gjort din tatuering
  5. Gör din research gällande tatuerare

1. Välj en design som passar din gamla tatuering

Cover ups blir som bäst när designen liknar eller täcker den gamla designen på tatueringen. Om du har en röd ros som du inte gillar så är det lättare att göra något som kan innehålla delar av den röda rosen än att försöka omvandla den till en blå delfin. Var realistisk när du väljer ditt motiv och våga be om råd från proffsen.

2. Bygg vidare på tatueringen du redan har

Som vi nämnde med rosen ovanför så är nästa tips att bygga vidare på det du redan har. Titta hur du kan göra tatueringen mer detaljrik, lägga till färger eller förstora tatueringen utan att det blir en svart klump som måste täcka över den gamla.

3. Var beredd på att behöva “gå upp en storlek”

Du kommer bli tvungen att ha en ny tatuering som MINST är i storleken som din tidigare, om än lite större beroende på motiv. Om du inte kan tänka dig att ha en större tatuering på området så är det nog bara att gå tillbaka till idéverkstan och fundera på fler laserbehandlingar så mer av tatueringen försvinner.

4. Följ skötselråden efter laserbehandlingen

Det kan ta ett par behandlingar innan din tatuering är redo för en cover up. Se till att vårda din hud mellan behandlingarna genom att följa skötselråden som ges av laserspecialisten. Se till att smörja in dig med SPF50 så du inte skadar huden genom att bränna dig i solen och hålla området fritt från infektioner och ärr genom att inte pilla eller klia efter behandling. På så sätt är din hud hel och frisk när tatueraren ska sätta nålen i den. 

5. Gör din research gällande tatuerare

Det finns en uppsjö av tatuerare och tyvärr är inte alla de bästa eller mest erfarna när det kommer till att göra cover ups. De kanske är otroligt duktiga på sina motiv och hud som inte haft en tatuering innan. En erfaren cover up tatuerare förstår hur bläck kan mixas och motiv passa ihop för att det ska se bra ut även om ett par år. 

Våga be om tidigare exempel på gjorda cover ups och fråga runt bland flera studios innan du gör ditt beslut. En tatuering sitter för evigt, vilket du även skrev under på när du skaffade den första, så se till att den som ska sitta över din gamla blir av den bästa kvalitén från en expert som kan sin grej. 

Frågor du kan ställa till tatuerare när du gör din research är: 

  1. Hur ser du på att göra cover up tatueringar? 
  2. Hur många cover ups har du gjort tidigare? 
  3. Har du några före- och efterbilder på cover up tatueringar du gjort?
  4. Räcker det med antalet laserbehandlingar jag gjort? eller önskar du att fler görs för att det nya motivet ska bli bäst?

Redo att påbörja processen för cover up?

Boka en tid med en av våra laserspecialister

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA