Laserbehandling av tatuering

Blogg

Hur påverkar tatueringens placering borttagningen?

Hur påverkar tatueringens placering borttagningen?

Kan tatueringens placering verkligen påverka hur lång tid det tar att ta bort den? Svaret är ja, till viss del kommer placeringen att påverka hur många behandlingar du kommer att behöva göra.

Men bara för att tatueringen är placerad på ett område som ligger lite längre bort ifrån hjärtat så betyder det inte att din tatuering inte kommer att försvinna. Det kan bara behövas ett par behandlingar extra tills den verkligen är 100% borta.

Händer och fingrar
Om din tatuering är placerad på fingrarna eller fötterna brukar det vanligtvis ta lite längre tid att helt bleka bort den. Det här beror på att avståndet till hjärtat är längst på de områdena, och blodcirkulationen är således lägre där på grund av det ökade avståndet. Om du ofta upplever att dina fingrar eller fötter är kalla kan det vara ett tecken på att din blodcirkulationen är extra låg i de områdena.

Svanken
I svanken har kroppens lymfsystem lite svårare att transportera bort bläcket jämfört med övriga ställen på kroppen. Det här gör att tatueringar i svanken oftast tar längre tid att bleka bort. Ifall du har en tatuering i svanken brukar vi ofta rekommendera lite längre väntetid mellan behandlingarna för att maximera resultatet av varje behandling.
Eftersom svanktatueringar som regel tar längre tid att bleka bort kan det vara klokt att be vår laserterapeut om att visa bilder mellan behandlingarna. Det är lätt att blir lite hemmablind för resultatet när det går lång tid mellan behandlingarna och därav inte märker skillnaden så tydligt.

Huvudet och nära hjärtat

Om din tatuering är placerad på huvudet, på halsen eller nära hjärtat så kommer kroppen att ha mycket lättare att ta hand om och transportera bort bläcket. Anledningen till det är att de områdena har den bästa blodcirkulationen på kroppen. Tatueringar som är placerade på halsen eller huvudet är dessutom oftast lite ytligare i huden, eftersom huden där är tunnare jämfört med exempelvis fingrarna.

Vad man kan göra för att det inte ska behövas fler behandlingar

För de med en tatuering som är placerad långt ifrån hjärtat så behöver man inte känna sig oroliga för att det kommer behövas väldigt många extra behandlingar. Om man bara har tålamod dvs. Det är nämligen möjligt att kompensera en "dålig" placering genom att vänta lite längre tid mellan behandlingarna. Kroppen får då mer tid på sig att ta hand om bläcket och transportera bort det. Det kan i slutändan göra så att du inte behöver utför lika många behandlingar, även om du har en tatuering som är placerad långt ifrån hjärtat.

Fråga gärna en av våra laserterapeuter om vad som kan vara en rimlig tid att vänta mellan behandlingarna för att kompensera placeringen om du känner dig orolig för att det kommer ta många behandlingar.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA