Blogg

Tar vi bort permanent eyeliner?

Tar vi bort permanent eyeliner?

Det korta svaret på denna fråga är ’’Nej, vi tar tyvärr inte bort permanent eyeline.’’
Efter att vi noggrant övervägde att erbjuda den typen av behandling kom vi fram till slutsatsen att riskerna är alltför höga för att genomföra borttagningen.
Här nedan beskrivs olika tillvägagångssätt och risker.

Borttagning med laser
En vanlig metod för att ta bort permanent eyeliner är användning av laser.
Laserljuset bryter ned färgpigmenten i tatueringen till små partiklar som kroppens lymfsystem sedan tar hand om och forslar bort. Behandlingen behöver upprepas flera gånger för önskat slutresultat.
För att utföra borttagningen är det rekommenderat att ha en läkare på plats då borttagningen kräver bedövning av ögat och en skyddande stållins appliceras på ögat. Avlägsnas denna lins på fel sätt eller inte appliceras rätt finns det risk för att hornhinnan (som omsluter ögat) följer med vid avlägsning av stållinsen.Vi rekommenderar att man väljer en erfaren och professionell klinik med en läkare som är specialiserad på just borttagning av permanent eyeliner.

Kirurgisk borttagning
I vissa fall kan kirurgisk borttagning övervägas. Det innebär att man avlägsnar huden kirurgiskt på ögat vid det tatuerade området, men denna metod används mera sällan då den är mer riskfylld och det finns en större risk för ärrvävnad.

Kemisk borttagning
Vissa kan erbjuda kemisk borttagning av permanent eyeliner. Det innebär att man varsamt tatuerar in borttagningsvätska på det tatuerade området.
Vätskan tatueras in på samma djup som det pigment man vill avlägsna, för att bryta ned färgpigmenten i eyelinern. Den kemiska vätskan ska skonsamt bleka permanent makeup och kan även användas till läpppigmentering vilket inte går att lasra bort.
Som med andra borttagnings metoder behöver även denna metod flera sessioner för önskat resultat. Resultatet efter första behandlingen ser man först 5 veckor efter att vätskan tatuerats in i området.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA