Skyddsglasögon vid laserbehandling

Blogg

Vad du bör tänka på när du väljer klinik

Vad du bör tänka på när du väljer klinik

När du har bestämt dig för att ta bort en tatuering kan valet av klinik vara helt avgörande för vilket resultat du får av din borttagning.
Det är bra att man läser på samt gör en noggrann efterforskning innan man bestämmer sig. Men vad är det man ska kolla efter? Läs vår checklista här nedan.

Klinikens erfarenhet och rykte
Det är viktigt att man väljer en klinik med lång erfarenhet av att ta bort tatueringar. Att läsa recensioner är ett bra sätt att se om kliniken har nöjda kunder. Du hittar de flesta recensioner på Google, men även på sociala medier som Facebook. Välj en väletablerad klinik för att säkerställa bra kvalité på dina behandlingar.

Utbildad och certifierad personal
Det är viktigt att personalen har rätt utbildning för att genomföra behandlingen på ett säkert sätt. Du kan vara trygg med att personalen på Rethink är utbildade hudterapeuter/undersköterskor samt laserterapeuter. Våra certifieringar hittar du på klinikerna.

Teknik och utrustning
Detta är en väldigt viktig punkt då dåliga tekniker och maskiner kan leda till stora skador på huden. Idag är borttagning med laser den mest pålitliga och effektiva metoden för att ta bort en tatuering. Nyare maskiner från välkända leverantörer är tillverkade för att vara effektiva samtidigt som de ska vara skonsamma mot huden. Välj en klinik som arbetar med Q-switched N:d Yag laser då det är den mest effektiva lasern för att bryta ner bläck. Att kliniken även har en kylmaskin som används innan, under och efter behandlingen minimerar risken för blåsor och är bra att ha koll på.

Säkerhet och renlighet
Se till att kliniken använder säkerhetsglasögon vid behandling och att alla som är i rummet får ha på sig dessa. Rena och välskötta lokaler säkerställer god hygien.

Konsultation
Boka gärna in en konsultation hos kliniken så att du får träffa personen som eventuellt kommer att behandla dig. På konsultationen går man igenom förväntat resultat, pris och uppskattning av antal behandlingar. Här får man även en känsla av om personalen är kunnig, ärlig och trevlig.

Pris
Priserna kan variera mellan kliniker och baseras oftast på storlek. Vissa kliniker, likt oss, kanske erbjuder paketpris vid köp av flera behandlingar på en gång och mängdrabatt vid behandling av flera tatueringar. Kom ihåg att varken billigast eller dyrast är bäst. Men en dyrare behandling kan innebära högre kvalité på personal och utrustning. Här får man göra en helhetsbedömning av kliniken och komma fram till vad som känns rimligt för plånboken och vad man förväntar sig för resultat.

Eftervård
Vad erbjuder kliniken för hemvård och vad har de för rekommendationer efter behandlingen? Det är minst lika viktigt för resultatet att veta hur man tar hand om huden och tatueringen efter som att få en bra och säker behandling på klinik. Hos oss får du alltid med dig skötselråd och en kylpåse att använda efter behandlingen då det minimerar risken för blåsor.Ofta har man funderat över att ta bort en tatuering väldigt länge innan man tar tag i saken. Så se till att du lägger den tiden på att läsa på om processen och jämföra olika kliniker. Du ska känna dig trygg och bekväm med val av klinik.


Vi svarar på alla dina frågor som rör tatueringsborttagning, så tveka inte på att höra av dig!

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA