Laserborttagning av ögonbryn

Blogg

Borttagning av kosmetisk tatuering

Borttagning av kosmetisk tatuering

De senaste åren har kosmetiska tatueringar blivit väldigt populära för att få mer definierade ögon och läppar utan att behöva använda makeup. Om man inte längre är nöjd med sin kosmetiska tatuering är laser ett effektivt sätt att bli kvitt den. Det är dock enbart ögonbryn vi kan ta bort med laser, önskar man ta bort lipliner eller eyeliner får man vända sig till en klinik som erbjuder den typen av behandling.

Den vanligaste tekniken för ögonbryn kallas microblading och är en semi-permanent metod där man tatuerar in tunna linjer som ska likna strån, för att fylla ut där hår saknas. Vanligtvis ska denna typ av tatuering blekas bort naturligt efter 1 – 3 år, men det är sällan de försvinner helt. Oftast beror det på att man har arbetat ner pigmentet för djupt i huden.
I vissa fall har man använt en mer permanent metod och då tatuerat in bryn med traditionella tatueringsmaskiner. Denna typ av tatuering sitter oftast djupare i huden och kan därmed kräva fler behandlingar.

Nedan beskriver vi hur processen går till


Konsultation:

Går du i tankarna om att ta bort en kosmetisk tatuering är en konsultation hos oss första steget. Den bokas med fördel på plats så att vi även kan göra ett test på en liten del av tatueringen för att se hur pigmentet och huden reagerar.
I de allra flesta fall sker en färgskiftning av tatueringen när man behandlar med laser, då man ofta har blandat in kalla eller varma pigment i en kosmetisk tatuering. Detta kan visa sig som en gul, röd eller orange nyans där det innan var grått/svart. Vissa tatueringar tappar även sitt mörka pigment och blir röda med tiden, vilket kan vara en anledning till att man vill ta bort den. Även sådana pigment kan vi ta bort med vår laser.
Under konsultationen går vi igenom förväntat resultat och du får även en uppskattning på antal behandlingar. Oftast behövs det mellan 2 - 6 behandlingar. Det är viktigt att komma ihåg att processen ser olika ut för alla och vi utgår från din specifika tatuering, hudtyp samt andra faktorer.
Du får även råd inför behandlingen där det viktigaste är att undvika sol, solarium och brun utan sol några veckor innan behandling, samt informerar om bedövningskräm.
När du gör en behandling hos oss behöver du inte raka bort brynen inför behandling. Ditt hår kommer inte att påverkas permanent, men i vissa fall kan det dock tappa pigment temporärt. Man får färga brynen några dagar efter behandling om detta skulle inträffa.

Behandling:

Vi börjar med att tvätta av området från eventuellt smink och bedövningskräm. Sedan tar vi bilder att ha och jämföra med under processens gång.
Behandlingen kan kännas lite, men det går väldigt fort. Det tar ungefär 2 - 4 minuter att behandla båda brynen. Under behandlingens gång och även efteråt kyler vi ned huden med kall luft, vilket brukar vara väldigt behagligt.
Efter behandlingen får du med dig en kylpåse att kyla med under dagen samt skötselråd. Det man ska tänka på efteråt är att inte sola, sminka brynen på 1 – 2 dagar, avvakta med träning i två dagar samt bad och bastu i en vecka.
Det är normalt att man är lite röd samt känner sig svullen och öm. Oftast brukar det ha lagt sig redan inom några timmar eller dagen efter.
Varje behandling görs med 8 veckors intervall. Detta för att kroppen ska ha tid att arbeta bort bläcket samt att huden ska få tid att återhämta sig. Vi bokar in din nästa tid efter varje behandling.

Resultat:

Precis som med allt annat skiljer sig slutresultatet från person till person. Det är en rad olika faktorer som påverkar hur just ditt resultat kommer att bli som tex ålder på tatueringen, teknik som använts, om du har gjort mer än en kosmetisk tatuering, färg, djup, hudtyp. Det är viktigt att man har realistiska förväntningar och tålamod när man påbörjat en process att ta bort en tatuering

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA