Förberedelser inför laserbehandling

Blogg

Förberedelser inför din behandling

Förberedelser inför din behandling

Vi alla vet att en laserbehandling inte är den mest behagliga upplevelsen. Tack vare våra många år i branschen har vi dock gott om erfarenhet för att förbereda dig på bästa sätt inför din kommande behandling. Nedan listar vi våra bästa råd:

Ät något innan!
Det räcker med ett litet mellanmål innan om det var ett tag sen du åt en större måltid. Gör du behandlingen på tom mage kan man lätt känna sig lite yr. Glömmer du detta har vi ofta lite snacks och dryck på plats.

Drick massa vatten
Huden håller sig frisk om du ser till att tillgodose kroppens vätskebehov. Det hjälper också till att forsla ut bläckpartiklarna ur kroppen. Ta gärna ett glas vatten innan behandlingen – det finns tillgängligt i receptionen.

Se till att få 8 timmars sömn
Sömn är så viktigt för vårt välbefinnande. Det hjälper kroppen att reparera, förnya och återhämta sig. Så se till att vila upp dig ordentligt både innan och efter din behandling.

Sjukdom vs laser
Se till att vara fullt frisk inför din behandling så att ditt immunsystem kan lägga sitt fulla fokus på att forsla ut bläckpartiklar.
Är du sjuk eller känner dig hängig är det bäst att du avvaktar med behandlingen tills du känner dig bättre. Det gäller både vid tex förkylning eller om du är skadad.

Undvik direkt solljus
Detta gäller både innan och efter behandlingen.
Om du är för solbränd/brun kan vi tyvärr inte utföra behandlingen. Detta gäller även om du har brun utan sol.
Du bör även undvika direkt solljus på tatueringen under minst 2 veckor efter behandling. Planera därför ditt besök noga!

Kvinnor, se hit!
Timing är allt... Ja, vi pratar om “den tiden på månaden”.
Under denna tid kan du vara extra känslig och behandlingen kan därför kännas mer intensiv.
Ett tips är att boka dina behandlingar så det passar din cykel.

Ha på dig löst sittande kläder
Det är väldigt obehagligt att sätta på sig tighta kläder som skaver och irriterar tatueringen efter behandlingen.
Om du råkar ha på dig åtsittande kläder kan vi skydda tatueringen med en kompress så länge. Känner du obehag och skav - säg till så löser vi det på plats!

Bedövningskräm
Det är helt frivilligt att använda bedövningskräm, men vi rekommenderar det när det kommer till större tatueringar och extra känsliga områden som händer, revben, anklar...
Bedövningskräm köper du på närmsta apotek och ska appliceras 2 timmar innan behandlingen för bäst effekt. Det är viktigt att du täcker området med plastfolie och tejpar längst kanterna för att få det lufttätt. Vi tvättar av krämen på plats.
Emla eller Tapin heter bedövningen du kan köpa på apoteket. Se till att raka området innan (om nödvändigt) så tränger krämen lättare ner i huden.

Förändringar i din hälsa
Glöm inte att berätta för oss om du äter några nya mediciner eller har nya medicinska tillstånd som vi behöver ta hänsyn till.
Tänk på att rådfråga din läkare om du är osäker kring någon medicin eller medicinskt tillstånd.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA