Blogg

Vitt bläck och laserbehandling

Vitt bläck och laserbehandling

Tatueringar med vitt bläck eller gul, ljusblå, ljusgrön, hudfärg och även rostbrun saknar oftast de traditionella färgpigmenten som absorberar ljuset från en laser. De innehåller ofta titandioxid eller järnoxid som är reflekterande. Detta gör att laserstrålarna studsar och inte absorberas av bläcket på samma sätt som mörkare bläck.

Bläck med mörkare färger som svart, mörkblått eller brunt har pigment som absorberar ljuset från lasern bättre och bryts därför ner snabbare så att de vita blodkropparna kan ta med sig det genom lymfsystemet och sedan ut genom avföringen efter ett toabesök.


Ibland kan man inte behandla vitt bläck med laser utan att pigmenten blir grå och om det händer så är det ofta permanent. När vi laserbehandlar en tatuering med vitt bläck använder vi en lägre styrka för att minska risken att det vita bläcket blir grått. Detta gör också att man kan behöva fler behandlingar för att få bort en tatuering.


För vissa kan det vara bättre att göra en cover-up tatuering och bara använda laser för de mörkare delarna av tatueringen så de blir ljusare och därefter prata med en tatuerare om vilka motiv som skulle kunna täcka det vita i tatueringen.
Detta är varför det är så viktigt att komma in för en konsultation så att vi kan prata om tatueringen och hur vi ska gå tillväga för att behandla just din tatuering. Även om vi helt kan ta bort de flesta färgerna med laserbehandlingar så kan det fortfarande vara svårt att få ett 100% resultat med vita och väldigt färggranna tatueringar.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA