Äldre tatuering

Blogg

Äldre tatueringar är lättare att bleka

Äldre tatueringar är lättare att bleka

Tatueringar ses ofta som permanenta konstverk. Men många är missnöjda och ångrar sina tatueringar, vill göra förändringar i dem eller förbereda inför en cover-up. Även fast man kanske ångrar sig ganska snabbt är det väldigt vanligt att man väntar ett par år innan man verkligen tar beslutet att börja bleka bort sin tatuering.
Även fast det inte är roligt att gå med en tatuering som man ångrar under flera år så finns det ändå fördelar man att ha en äldre tatuering. Äldre tatueringar är nämligen lättare att bleka än nyare tatueringar och det finns ett par olika faktorer som kan förklara detta:

  • Äldre tatueringar kan ha blekts naturligt över tid på grund av solexponering, cellförnyelsen i huden och genom att dem har blivit slitna.
  • Äldre tatueringar har tatuerats in med äldre tekniker och bläck som inte var lika hållbara som nutida bläck. Detta gör att bläcket kan brytas ner och blekas lättare.
  • Äldre tatueringar har haft mer tid att läka och stabilisera sig i huden.

Borttagning av tatuering kan vara en komplex process om behandlingen inte utförs korrekt. Så tänk på att alltid konsultera med en professionell laserterapeut om du har bestämt dig för att bleka eller ta bort din tatuering. Lyckligtvis är vi specialiserade på att bleka bort tatueringar och det är den enda behandlingen som vi utfört de senaste 10 åren.

Boka en kostnadsfri konsultation för att få veta hur många behandlingar som krävs för att ta bort din tatuering!

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA