Konsultation innan borttagning av din tatuering

Blogg

Att tänka på (och undvika) före behandlingen

Att tänka på (och undvika) före behandlingen

Solsemester När man vistas mycket i stark sol producerar kroppen extra melanin. Det är de som gör att man sedan ser brun ut. Problemet med att vara solbrun och tatueringsborttagning är att lasern kan träffa melaninet innan det träffar bläcket under huden.

Det gör att behandlingen kan få mindre effekt jämfört med om du var din naturlig färg. Riskerna för pigmentförändringar blir även något högre om du är väldigt solbränd. Vi rekommenderar därför att du väntar minst 4 veckor efter att du solat din hud eller blivit solbränd innan du blir behandlad.

Spraytan / Brun utan sol Här gäller egentligen samma princip som med naturlig solbränna. Lasern kommer att ta sämre på bläcket eftersom det ligger ett lager med spraytan i vägen. Risken blir även mycket för att det kan bli pigmentförändringar när spraytanen reagerar på lasern. Vi rekommenderar att du väntar minst två veckor tills din spraytan helt har försvunnit innan du lasrar din tatuering.

Kom inte direkt från tatueringsstudion

Ibland känner man direkt att det var ett felaktigt beslut att tatuera sig. Men tyvärr finns det inget man kan göra direkt. Du måste ge kroppen tid att läka innan vi kan påbörja laserbehandlingen. Det måste gå minst 2 veckor från det att du tatuerade dig tills vi kan börja behandlingen.

Kontrollera hur dina mediciner kan påverkas

Vissa mediciner kan ha en negativ inverkan på läkningsprocessen, medan andra kan göra att du helt måste avstå från att bli behandlad med laser tills du slutat äta dem. Här finns det en lista på några de vanligaste medicinerna som gör att du bör vänta med laserbehandling. Om din medicin inte finns med och du är osäker på hur den kan påverka processen så rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA