cover up

Blogg

Dölj din gamla tatuering med en ny cover up tatuering

Dölj din gamla tatuering med en ny cover up tatuering

Det bästa sättet att bli av med en oönskad tatuering är att bleka bort den med hjälp av laserbehandlingar. Men i vissa fall kan det vara svårt att helt bleka bort en gammal tatuering. Exempelvis om tatueringen innehåller färger som är svåra att behandla, så som turkost, grönt eller blått. Då kan det vara ett alternativ att täcka över den med en ny tatuering efter att man blekt ner den med ett par laserbehandlingar.

En cover up döljer din gamla tatuering eller gör den till en del av en ny. Fokus för en tatuerare när de gör en cover up är att välja färger och motiv som täcker över den gamla. Anledningarna till cover up är många och olika för alla. Tatueringen kan vara dåligt gjord, ett minne från en svår period i livet eller en tatuering som önskas vara del av en ny större.

Lätta tatueringar att dölja med cover up:

  • Blekta tatueringar (pga ålder eller efter laser)
  • Ljusa tatueringar

Svåra tatueringar att dölja med cover up:

  • Mörka tatueringar
  • Tatueringar med många detaljer

Innan du täcker över en gammal tatuering så rekommenderas det av tatuerare att göra laserbehandling inför cover up. Antalet behandlingar bestäms utifrån hur blekt tatueringen behöver vara innan nytt bläck kan täcka utan att det syns igenom. Detta brukar tatueraren som ska göra din cover up vara noga med att säga och våra laserspecialister har även erfarenhet gällande detta.

Om du vill veta vad som skulle krävas för din tatuering inför en cover up kan du boka en konsultation.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA