Bild av ängel som tas bort med laser

Blogg

Hur går det till när man lasrar bort en tatuering?

Hur går det till när man lasrar bort en tatuering?

För att förstå varför tatueringsborttagning kan vara smärtsamt är det avgörande att förstå hur det fungerar och vad proceduren innebär.

När du gör en tatuering införs bläcket djupt in i huden av nålarna. Ditt immunförsvar kommer då se bläcket som inkräktare i din kropp. I likhet med alla andra skador på huden kommer vita blodkroppar att dra sig till området för att skydda kroppen. Även om detta kommer vara en mycket långsam och utdragen process kommer de vita blodkropparna att försöka bryta ner bläcket.

De kommer också att föra små delar av det till levern, där bläcket kommer att bearbetas och tappas ut. Bläckpartiklarna är dock för stora för att de små cellerna ska kunna ta bort dem i sin helhet. Därför kan inte kroppen själv ta bort tatueringen om man inte lasrar bläckpartiklarna till mindre delar. Det enda sättet att faktiskt få bort en tatuering är att använda laser.

Den laser vi använder heter Q-terra Q10 och maskinen skickar ultrakorta laserpulser, vilket bryter upp (eller spränger) bläckpartiklarna i huden. Det gör partiklarna mindre och lättare för vita blodkroppar att hantera och kassera. Vår laser genererar en hög temperatur vilket är nödvändigt för att bryta upp bläcket. Lasern arbetar under extremt snabb hastighet, vissa så snabba som en miljarddel av en sekund (Nanometer).

Laserns hastighet spelar en viktigt roll i hur effektiv borttagningsprocessen kommer vara. Faktum är att laserns stråle måste vara tillräckligt snabb för att värma en del av bläckpartikeln medan den andra delen blir sval. På så sätt kommer bläckpartiklarna tvingas isär tack vare de olika temperaturförändringarna. Vissa kallar detta att spränga upp bläckpartiklar genomen en termal effekt.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA