Blogg

Hur ser huden ut efter behandlingen?

Hur ser huden ut efter behandlingen?

Efter en behandling kan huden reagera på olika sätt. De vanligaste reaktionerna är rodnad, svullnad och ömhet. Det kan även uppstå blåmärken på eller runt området kring din tatuering, samt (mindre vanligt) blåsor på tatueringen.

Svullnad, rodnad och ömhet brukar oftast lägga sig inom några dagar, medan det kan ta lite längre tid för huden att läka om man har fått blåsor.
Det är väldigt viktigt att man inte pillar på blåsor och sårskorpor, samt att håller området rent för att undvika risken för infektion eller eventuell ärrbildning. Man kan använda en kompress på vätskefyllda blåsor för att skydda de mot skav från kläder och liknande.
För att motverka blåsor är det viktigt att man använder den medföljande kylpåsen samt följer de rekommenderade skötselråden. Att kyla ner området dämpar även svullnaden.

Vissa upplever också att huden blir torr och kan flagna lite efter behandlingen. Då är det bra att använda en återfuktande och parfymfri hudkräm.

Lasern kan i sällsynta fall påverka hudens pigmentceller vilket kan innebära att man får hyperpigmentering eller hypopigmentering, dvs att huden blir mörkare eller ljusare på vissa områden. Risken för detta är oftast större på en mörkare hudtyp eller om man är solbränd.
Det är därför viktigt att man undviker direkt solljus på tatueringen 4 veckor innan och efter en behandling, samt regelbundet använder solskydd med hög SPF.

Hur huden ser ut efter att tatueringen är borta beror till stor del på hur den var gjord. Om en tatuering sitter väldigt djupt eller har läkt dåligt kan det finnas ärrbildning i huden. Det kan visa sig som en upphöjning i vissa områden eller avsaknad av pigment som följer tatueringens linjer. Om vi under konsultationen ser att du har ärrbildning eller avsaknad av pigment så kommer vi att informera dig om det.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA