Bild av utrustning för tatueringsborttagning

Blogg

Varför väntar man länge mellan behandlingar?

Varför väntar man länge mellan behandlingar?

I de flesta fall väntar man 10-12 veckor mellan behandlingarna men beroende på placering och mängd bläck behövs ibland upp till 14 veckor. Med tatueringar som är placerade långt ifrån hjärtat, tänk händer och fötter, blir effekten bättre och riskerna mindre om man väntar minst tolv veckor.

Varför är det så?

Jo, för när lasern skjutit sönder bläckpartiklarna kommer kroppens vita blodceller tillsammans med lymfkörteln att bryta ner bläcket i det tatuerade området. Efter åtta veckor uppskattas cirka 70% av det sprängda bläcket vara borta. Efter det tar det ytterligare fyra månader innan merparten är helt borta.

Det tar alltså längre och längre tid att ta bort de sista bläcket. Anledningen till att man gärna väntar mer än åtta veckor har dock att göra med att man vill minska risken att den nya behandlingen skjuter på redan sprängt bläck istället för det bläck som sitter längre ner i huden. Därför är rekommendationen bland alla experter att försöka vänta 12 veckor om inte tatueringen är väldigt liten eller av det bästa av bläck.

För vissa människor tar det än längre tid att bryta ner bläcket. Det gäller ofta:

  • Vissa personer vars immunsystem behöver längre tid att bryta ned celler i vanliga fall
  • De som har tatueringsbläck från oseriösa tatuerare
  • Personer som är kraftigt solbrända från semestern
  • De som röker
  • De med extra pigment i huden som är extra känslig

Den bästa tumregeln är att man väntar om inte tatueringen blekts tillräckligt sedan det senaste tillfället. Som kund hos Rethink kan du alltid höra av dig eller skicka bilder för att förstå hur långt i processen du kommit.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA