Kan man ta bort en tatuering helt

Blogg

Kan man ta bort en tatuering helt?

Kan man ta bort en tatuering helt?

Möjligheten att helt ta bort en tatuering beror på utgångsläget. En svart tatuering exempelvis som är ordentligt utförd är inga problem för oss att bleka få bort. Men det finns faktorer som kan påverka slutresultatet negativt. Nedan listar vi en rad olika faktorer som kan innebära en icke fullständig borttagning.

  • Djup: En tatuering som sitter väldigt djupt i huden kan vara svår att få bort helt och hållet då lasern eventuellt inte kan tränga tillräckligt djupt i huden för att nå bläcket. Finns det ärrbildning i tatueringen kan även det försvåra borttagningen. 
  • Färgtatueringar: Ljusa färger som grönt, gult och turkost absorberar mindre laserenergi och kan därmed vara svåra att få bort till 100%. Här brukar vi rekommendera att man gör en cover-up. Tatueringar som innehåller röd färg är vanligtvis enklare att få bort, men det kan ta längre tid och krävas fler behandlingar. 
  • Vitt bläck: Vissa tatueringar innehåller vitt bläck som vid behandling med laser kan förkolna och därmed bli grått. Vi kan förhindra detta genom att arbeta med låga styrkor på de områden där vitt bläck finns. Det kan dock innebära att borttagningen tar längre tid. 

För att få ett så bra slutresultat som möjligt är det även viktigt att man följer det rekommenderade intervallet mellan behandlingarna. Anledningen till att man har ett längre uppehåll är för att kroppen ska få tillräckligt med tid att bearbeta och forsla bort varje lager av bläck. Slutligen är det viktigt att säkerställa att kliniken man valt arbetar med utrustning av hög kvalité samt har erfarna laserterapeuter.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA