Tatueringsborttagning med kräm

Blogg

Kan man ta bort tatueringar med kräm?

Kan man ta bort tatueringar med kräm?

Många som ångrar sig eller vill ta bort en tatuering kan ibland lockas av billigare och snabbare alternativ. Det finns ofta diskussioner på onlineforum om användningen av krämer som sägs kunna ta bort tatueringar. Men är det verkligen möjligt att ta bort en tatuering med kräm? Det korta svaret är nej.

Stora risker med att använda krämer

Det är viktigt att vara medveten om de stora riskerna som är förknippade med att använda krämer för att ta bort en tatuering. Många av dessa krämer marknadsförs med påståenden om att de kan bleka tatueringen och slutligen få den att försvinna helt. Tyvärr är resultaten av dessa krämer oftast minimala och i många fall kan de orsaka allvarliga skador på huden. Vi har träffat många kunder som har fått brännskador, ärrbildning och tappat pigment efter att ha använt sådana krämer för att försöka bleka bort sina tatueringar.

Tatueringar är avsedda att vara permanenta konstverk som är djupt inbäddade i hudlagret som kallas Dermis. Vanliga krämer har inte förmågan att tränga tillräckligt djupt för att nå de djupa hudlagren där tatueringen finns. Av den anledningen kan krämer aldrig ta bort en tatuering på ett effektivt sätt.

Det bästa alternativet

Det bästa och mest pålitliga alternativet för att ta bort en tatuering är att genomgå en laserbehandling. Genom att använda en kraftfull laser bryts pigmenten ned och absorberas sedan av kroppens immunsystem. Detta leder till en gradvis blekning och till slut en fullständig borttagning av tatueringen. För att uppnå de bästa resultaten och minimera risken för komplikationer är det viktigt att välja en pålitlig klinik med modern nanolaser och erfarna behandlare.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA