Laser före cover-up

Blogg

Kan man tatuera över en gammal tatuering?

Kan man tatuera över en gammal tatuering?

Det går att göra en cover-up så att du får ett nytt motiv som du trivs bättre med, men det är inte alla tatueringar som kan tatueras över direkt. I många fall behöver man bleka tatueringen innan man kan göra en ny över. Näst intill alla som överväger att göra en cover-up kommer dock ha en fördel av att bleka sin gamla tatuering först.

Fördelar med att bleka tatueringen först

Fördelarna med att bleka din gamla tatuering med laser innan du gör en ny är bland annat att du får en ökad flexibilitet gällande det nya motivet. Genom att bleka den gamla tatueringen minskas dess synlighet och således begränsningarna på det nya motivet.

En blekt tatuering ger även en ljusare grund för tatueraren att arbeta på, vilket gör deras jobb betydligt lättare. Det blir också mycket enklare att lägga till fler detaljer i den nya tatueringen när man inte är begränsad av att först och främst behöva täcka det gamla bläcket.

En situation som vi ibland stöter på är när någon har haft en väldigt mörk tatuering som de har försökt täcka. Men det nya motivet har inte blivit tillräckligt mörkt och den gamla tatueringen lyser igenom. Det resulterar istället i två tatueringar som man ångrar. Att ta bort en cover-up tar också längre tid jämfört med att bara ta bort en tatuering som har blivit tatuerad en gång.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA