train

Blogg

När kan jag träna innan och efter en behandling?

När kan jag träna innan och efter en behandling?

Du kan träna dagen före behandlingen om du önskar. Men under behandlingsdagen och de närmaste dagarna efter är det bäst att du undviker hårdare fysisk aktivitet. Anledningen till att du bör stå över träning är för att det kan orsaka eller öka svullnad och även skapa en extra belastning på kroppens immunsystem.

Vid borttagning av mindre tatuering (upp till 5×5 cm), så räcker det oftast med någon dags vila. För större tatueringar och tatueringar placerade på armar och ben kan träningen lätt orsaka extra svullnad och ökad risk för blåsbildning.

Om du har fått små sår på din tatuering eller om det bildats blåsor råder vi dig till att helt vänta tills de läkt. Annars finns en ökad risk för infektion eftersom det finns större mängder bakterier i träningslokaler (även om det ser rent ut).

Känner du dig lite halvkrasslig inför behandlingsdagen rekommenderar vi alltid att boka om tiden. Men om du trots det går vidare med behandlingen är det extra viktigt att du tar det lugnt efter. Om du känner dig lite krasslig har din kropps immunsystem fullt upp med att arbeta bort orsaken till att du känner dig dålig. Om du då dessutom utsätter kroppen för den extra stress som behandlingen innebär är risken stor att du kan bli sjuk eller känna dig ännu sämre.

Vår rekommendation är alltid att du tar det lugnt de närmsta dagarna efter behandlingen. Ge kroppen en chans till återhämtning så att kroppen kan kickstarta arbetet med att transportera bort bläcket ut ur kroppen.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA