Ta bort tatuering

Blogg

Varför tar folk bort tatueringar?

Varför tar folk bort tatueringar?

Precis som det finns många anledningar att skaffa en tatuering, så finns det även många anledningar till att bleka bort en. Även om vi aldrig ber våra kunder förklara “varför” de valt att ta bort sina tatueringar så delar många gärna med sig av sina berättelser och skäl.

Här är en lista över de 5 främsta anledningarna till att man väljer att ta bort sina tatueringar:

Trender

Genom åren har det funnits många trender bland tatueringar. Från 80-talets delfiner och fjädrar till 90-talets tribaltatueringar och svanktatueringar.

Avslutat ett förhållande

Många människor ignorerar den “gyllene regeln” för tatueringar – att aldrig tatuera in sin partners namn. Även om tanken och innebörden av tatueringen är fin och kärleksfull, så går det inte alltid som man tänkt sig i livet. Om förhållandet en dag tar slut så brukar det vara väldigt bråttom med att ta bort tatueringen så fort som möjligt. Speciellt när man inleder ett nytt förhållande.

Mognad

När vi är unga tänker vi nödvändigtvis inte igenom beslut så noga utan bestämmer oss på ett ögonblick. Det känns troligtvis inte lika kul att visa upp sin tatuering på stranden när man är 45 som när man var 20. Fylletatueringar kan även räknas in här.

Jobb och karriär

Trots att tatueringar blivit väldigt trendigt de senaste åren så väljer fler och fler personer att ta bort sina tatueringar idag. En vanlig anledning är att de har en allt för synlig placering som hindrar dem från att få de jobb som de verkligen önskar. Det här är den vanligaste anledningen för personer som har tatueringar på fingrar eller halsen, men en stor del är även tatueringar på under-/överarmar som kan synas genom ljusa kläder.

Dålig kvalitet

Alla tatuerare är tyvärr inte lika duktiga. Några har mer erfarenhet eller är mer kreativa än andra och vissa borde inte få hålla i nålen överhuvudtaget. Speciellt bland “hemmapulare” finns det en uppsjö av dåliga tatuerare. Har man inte kollat upp tatueraren noggrant eller kanske låtit en bekant göra den hemma, så kan det sluta med en tatuering av riktigt dålig kvalitet.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA