Nacktatuering som tas bort med hjälp av laser

Blogg

Anledningar till att täcka sin gamla tatuering med en ny

Anledningar till att täcka sin gamla tatuering med en ny

Nedan listar vi de 5 vanligaste anledningarna till att välja att göra en cover up tatuering

  1. Tatueringen är dåligt gjord
  2. Ett minne från en jobbig eller annorlunda period i livet
  3. Tatueringen har bleknat eller blivit utdaterad i designen
  4. Önskar att en gammal tatuering blir en del av en ny större tatuering
  5. Tatueringen är ett motiv som inte matchar mina värderingar idag

1. Tatueringen är dåligt gjord

Alla har vi hört om någon som gjort en tatuering i en källare eller på en efterfest. Hemmatatueringar kan låta som en bra och billig idé, men slutar oftast i att tatueringen blir dåligt gjord och efter några år ser värre ut. En cover up kan därför vara ett snabbt sätt för att dölja dåligt gjorda tatueringar.

2. Ett minne från en jobbig eller annorlunda period i livet

Minnen är inte alltid de bästa och roligaste och en tatuering kan påminna om personer, känslor eller ställen som man idag inte vill minnas. Att vänta tills att en tatuering helt är borta med laser kan kännas för lång tid att gå runt med ett dåligt minne och ibland även omöjligt att göra (beroende på bläck, färg, placering, etc.). I dessa fall kan en cover up förkorta tiden som tatueringen behöver finnas kvar och istället efter några laserbehandlingar göra möjligt att täcka med nytt motiv.

Värt att tänka på! Starka färger från tatueringar kan lysa igenom nya tatueringar och det rekommenderas därför att bleka tatueringen innan, även om en vill att det ska gå så snabbt som möjligt.

3. Tatueringen har bleknat eller blivit utdaterad i designen

Trender kommer och går och självklart gäller det även för tatueringar. Det går idag att se när tatueringar gjordes bara genom att kolla på motivet eller att bläcket delvis försvunnit. T.ex. tribals som hade fick en populär period av den stora skaran under 90-talet. 

Valet behöver inte stå mellan att ha kvar en gammal tatuering eller ta bort den helt - en cover up tatuering är perfekt för dessa tillfällen.

4. Önskar att en gammal tatuering blir en del av en ny större tatuering

Planen från början kanske inte var en full sleeve eller ryggtavla, men nu när det gått några år så känns det solklart. För att den gamla tatueringen ska passa in i en större desig  så kan det många gånger krävas att vissa delar bleks med laser innan, eller kanske helt tas bort.

5. Tatueringen är ett motiv som inte matchar värderingar idag

Likt trender kring motiv så finns även trender i ens syn på världen och omgivning. Vi delar inte alltid samma värderingar och för många kan värderingar förändras över en livstid.

Sammanfattning - anledningar till att göra en cover up

Anledningarna är som du ser är olika och det finns många fler om vi skulle fråga varenda kund som gör en cover up. 

Värt är dock att tänka på att en cover up tatuering inte bara är något som kan göras för alla tatueringar. Allt beror på vad för originaldesign du haft och vilken ny design du önskar. Vill du veta om din tatuering är en bra kandidat för en cover up? Läs vidare om det går att göra cover up på alla tatueringar och hur själva processen att skaffa en cover up går till.

För vissa kan det vara bäst att ta bort tatueringen helt innan du funderar över ett nytt motiv.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA