Antal behandlingar för att ta bort en tatuering

Blogg

Hur många behandlingar behövs för att ta bort en tatuering?

Hur många behandlingar behövs för att ta bort en tatuering?

Antalet behandlingar som krävs för att ta bort en tatuering helt och hållet beror på flera olika faktorer som är listade nedan.

  • Färg: Tatueringar med mörka färger som svart och grått är oftast enkla att ta bort. Om tatueringen innehåller färger som gult, grönt och turkost kan fler behandlingar krävas då ljusa färger absorberar mindre laserenergi.
  • Ålder: En äldre tatuering har vanligtvis bleknat över tid och är därmed lättare att få bort än en helt nygjord tatuering. 
  • Djup: Om tatueringen sitter väldigt djupt i huden krävs det oftast fler behandlingar då laserenergin behöver tränga djupare för att nå bläcket. 
  • Storlek: En större tatuering kräver generellt sett fler behandlingar än en liten, då det är mer bläck för kroppen att bryta ner. 
  • Placering: Tatueringar som är placerade nära hjärtat bleknar oftast snabbare än tatueringar som sitter längre ut på kroppen pga. bättre blodcirkulation. 

Antal behandlingar kan också skilja sig från person till person då vi alla är unika och kan svara olika på en laserbehandling. En person kan behöva fler behandlingar än en annan för att ta bort en likadan tatuering. För att få en uppfattning om hur många behandlingar som krävs i ditt fall är du välkommen att boka en konsultation hos oss. En generell uppskattning för en vanlig svart tatuering är mellan 5-10 behandlingar, medan en tatuering som är nygjord, sitter djupt eller innehåller starka färg kan behöva mellan 8–12 behandlingar eller mer.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA