ta bort en ny tatuering

Blogg

Ta bort helt nya tatueringar

Ta bort helt nya tatueringar

Det händer ganska ofta att det kommer in personer till vår klinik med tatueringar som bara är ett par dagar gamla. Det kan vara allt från fylletatueringar från kvällen innan till välplanerade tatueringar som inte blev så snygg som en hade trott. Personerna ångrar sig och vill börja bleka bort tatueringarna direkt.

När kan du påbörja borttagning av en ny tatuering?

Rethink kan påbörja en behandling för borttagning av din nya tatuering tidigast efter 8 veckor.

Om det är det en stor tatuering med mycket bläck och/eller starka färger så kan vi behöva vänta upp till 12 veckor innan vi startar behandlingen.

Den första tiden efter en nygjord tatuering är huden fortfarande skadad. Även fast det ser ut som att huden har läkt helt efter 2-3 veckor så behöver huden tid att läka inifrån.

Skulle en behandling startas tidigare än 8 veckor är risken stor att vi lasrar på redan skadad hud. Det skulle innebära att riskerna för pigmentförändringar och ärrbildning skulle öka, vilket är anledningen till att vi ber dig vänta minimum 8 veckor.

Ångrar du en helt ny tatuering? Vi rekommenderar dig att:

Oavsett hur ny tatueringen är så går vi igenom processen för borttagning och ger dig en exakt tid då du kan påbörja borttagningen.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA