Tatueringsborttagning under sommaren

Blogg

Behandling under sommaren

Behandling under sommaren

Sommaren är snart här och med den kommer sol, bad och kortärmade kläder. För att se till att allting går smidigt efter behandlingen och du får ett bra resultat finns det några viktiga saker att ha i åtanke. Här kommer några tips för dig att tänka på under sommaren:

  1. Skydda tatueringen från solen: En av de viktigaste sakerna att tänka under sommaren är att skydda behandlingsområdet från solen. Efter behandlingen kan huden vara extra känslig och mottaglig för solskador. Direkt solljus kan därför fördröja läkningsprocessen och öka risken för biverkningar. Vi rekommenderar att använda en solskyddskräm med hög solskyddsfaktor (minst SPF30) under hela sommaren och om det är möjligt att täcka över området med löst sittande kläder för att undvika direkt solexponering de första 2 veckorna.
  2. Undvik att bada i pooler och hav: Direkt efter behandlingen kan huden vara mer mottaglig för infektioner. Det är därför viktigt att undvika att bada i pooler, hav eller bastu under den första veckan efter behandlingen. Om du har fått blåsor eller sårskorpor på din tatuering bör du vänta tills dem läkt.
  3. Håll huden återfuktad: Under sommaren kan huden bli torr och uttorkad på grund av solen och värmen. Det är därför viktigt att hålla huden återfuktad, särskilt de första veckorna efter behandlingen. Använd en mild och oparfymerad återfuktande kräm för att undvika irritation. Att hålla huden återfuktad kan även hjälpa till att främja läkningsprocessen och snabba på resultatet.
  4. Kyl tatueringen extra mycket: Den första dagen är det väldigt viktigt att du kyler tatueringen extra mycket om det är väldigt varmt ut. Det kommer att göra så att risken för blåsor blir mycket mindre, och svullnaden kommer även att lägga sig fortare. Om det fortfarande är svullet de efterföljande dagarna eller om du har en tatuering som är 10x10 cm eller större så rekommenderar vi att du fortsätter kyla den under ett par dagar.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA