Vanliga frågor

Under laserbehandling

Vanliga frågor

Under laserbehandling

Hur lång tid tar en laserbehandling?

Välkommen till din behandling! En bokad behandling med laserspecialist hos Rethink tar mellan 20 och 40 minuter, men själva behandlingen med lasern är sällan mer än några minuter.

Vad sker under en behandling?

1. Hur har det gått sedan sist?

Besöket börjar med att vi tar bort eventuell bedövningskräm du applicerat innan ditt besök. Bedövningskräm köper du via apoteket och följer instruktionerna som följer med.

Bilder tas sedan på din tatuering så vi kan följa processen och jämföra mellan behandlingarna.

Vi utvärderar gemensamt hur långt du kommit i borttagningsprocessen för tatueringen, t.ex. hur mycket som försvunnit jämfört med hur många gånger vi behandlat. På så sätt vet vi om vi ska öka eller sänka styrkan på lasern eller vänta längre tid mellan gångerna. För vissa områden på kroppen krävs det lite mer tid att försvinna.

Om det är ditt första besök så kommer laserspecialisten att ge dig info om hur det går till, vad du kan förvänta dig och svara på alla dina frågor.

2. Bläcket sprängs sönder

Första gången som vi behandlar dig gör vi en provskjutning med lasern. På så sätt ser vi hur både tatueringens bläck och din hud reagerar.

Om det inte är din första gång så kommer specialisten att reglera styrkan och lasra hela eller delar av din tatuering. Utvärdering sker även här gällande hur din hud och tatuering reagerar. Hur behandlingen har gått för både tatuering och vilken styrka som användes antecknas och nästa gång du kommer så utgår vi från det.

Under behandlingens gång kommer vi även att kyla området så att smärtnivån sänks samt att huden inte blir för varm. Eftersom laser spränger bläckpartiklarna så blir det en hel del värmeutveckling. På grund av det kan det bli lite rodnad och värme. Kylmaskinen hindrar att det blir alldeles för mycket så det skadar din hud.

3. Eftervårdskräm

När tatueringen behandlats färdigt använder vi en kräm som lugnar och återfuktar huden, allt för att läkningen ska bli så bra som möjligt.

Eftersom kylning är en central del under själva laserbehandlingen och rodnad kan hålla i sig så får en kylpåse där du själv kan fortsätta kyla ned området när du kommer hem. Hur mycket och när du ska kyla kommer du att få i....

4. Skötselråd

Som nämnt ovan så får du med dig en kylpåse. Vi skickar även med skötselråd som vi rekommenderar dig att följa för att minska riskerna för blåsor. Följer du skötselråden så kommer behandlingsprocessen att flyta på och din hud glömma att den ens haft en tatuering.

5. Boka en ny tid

Baserat på hur det gått sedan sist och hur tatueringen reagerade på lasern kommer vi sedan rekommendera en ny tid för behandling. Tiden bokar du direkt vid besöket och en bekräftelse på mailen skickas till dig. Då det är minst 12 veckor framåt så kommer vi självklart att skicka ett påminnelse-SMS till dig.

Vill du starta din behandling för att ta bort en tatuering?

Boka tid med en av våra laserspecialister idag. Om du är osäker på pris eller hur går det till rekommenderar vi dig att boka en konsultation, det går att göra både digitalt och på klinik.

Har du fått svar på dina frågor?