Vanliga frågor

Vad påverkar om den går bort?

Vanliga frågor

Vad påverkar om den går bort?

I 98% av våra dokumenterade tatueringar har tatueringen försvunnit helt och huden sett precis ut som innan personen tatuerat sig. Hos ett fåtal har det funnits svaga skuggor och rester av pigment kvar efter behandlingen.

Idag säger de forskare som står bakom den laserteknik Rethink använder att man med tillräckligt många behandlingar alltid kan få bort tatueringarna helt - oberoende av färgskala och djup - varför vi är säkra på att du kan få bort din tatuering.

Det finns dock en rad olika faktorer som påverkar slutresultatet och hur många laserbehandlingar som kommer att behövas. I huvudsak handlar det om tatueringens färg, djup, ålder, konturer, placering och din genetiska förutsättningar.

Du kan läsa mer om dessa faktorer nedan:

Färgen

Färgerna svart, blå-svart och andra mörka färger är alltid enklast att ta bort medan ljusare färger kan kräva fler behandlingar. Rosa, grönt, neon-färger och turkosgröna nyanser tillhör de som kräver fler behandlingar.

Det finns även vissa billigare importerade fabrikat som mindre seriösa tatuerare använder sig av som påverkar blekningen. Dessa har under produktionen blandats ut med stora mängder metall för att sänka produktionskostnaden och påverkar behandlingen negativt då metallen reflekterar laserljuset. Detta är dock ovanligt bland svenska tatuerare men kan om du har tatuerat dig utomlands på någon semesterort försämra resultaten.

Djupet

Vissa mindre erfarna tatuerare har en tendens att placera nålen för djupt i huden. Lasern har då inte full effekt om du jämför med en mer ytlig tatuering. Detta sker dock som regel inte hos riktiga tatuerare.

Ålder

Ju äldre tatuering desto färre behandlingar krävs. Detta då de över tid redan ligger mer ytligt i huden och med stor sannolikhet redan börjat blekas naturligt.

Konturer

Tatueringar med mycket konturer tar ofta längre att ta bort. Detta beror på att konturerna sitter djupare i huden efter att man vid tatueringstillfället använt en grövre nål.

Placering

Tatueringens placering på kroppen påverkar tiden det tar att ta bort den. En tumregel är att längden från hjärtat påverkar negativt. Det har att göra med den sämre blodcirkulation i kroppens yttre delar som händer och fötter.

Genetik

Lymfkörteln och de vita blodkropparnas förmåga att ta bort de laserbehandlade tatueringspigmenten varier mellan individer. Om dina vita blodkroppar har en hög förmåga att bryta ner bläckpigmenten kommer tatueringen att försvinna fortare.

Har du fått svar på dina frågor?