Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering?

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering?

Hur lång tid tar en behandling?

En behandling hos Rethink tar i genomsnitt bara ett par minuter av aktiv laser. Vi rekommenderar att minst vänta 12 veckor mellan behandlingarna för att kroppens immunförsvar och hud ska hinna återhämta sig.

Hur många behandlingar krävs?

En tatuering kan tas bort på så lite som 2 behandlingar men även upp till 12 behandlingar. Allt beror på vilken typ av tatuering du har och när den gjordes.

I snitt tar det 5-10 behandlingar att ta bort en tatuering. För tatuerade ögonbryn brukar vanligtvis 3-6 behandlingar räcka. Inför en cover-up så behöves det oftast bara 3-5 behandlingar.

Tre faktorer som påverkar hur många behandlingar din tatuering behöver:

1. Färg (eller färger) på tatueringen

  • Svart färg är den lättaste färgen i tatueringar att ta bort
  • Grönt och blått är även de lätta färger att ta bort i en tatuering
  • Röd, orange och vit i tatueringar är mer komplexa. De försvinner sist då det är svårare för laserstrålarna att bryta sönder pigmentet (färgpartikeln).

2. Texter och motiv

Texter, motiv och andra bilder är alla relativt enkla att lasra bort.

För att ta bort en cover up (en gammal tatuering täckt av en ny) tar det längre tid då det på vissa ställen kan vara dubbelt så mycket bläck. Detta gäller även för de tatueringar som blivit påfyllda efter ett tag.

3. Tatueringens ålder

Tatueringens ålder är en väldigt viktigt faktor som påverkar laserborttagningsprocessen.

Äldre tatueringar är benägna att bleka i färg vilket gör det enklare att ta bort bläcket helt. Äldre tatueringar kan kräva färre behandlingar av denna anledning.

En ny tatuering kan dock självklart tas bort men räkna med att det kommer ta längre tid då det är mer bläck kvar i tatueringen jämfört med en äldre.

Borttagning med laser är en avancerad metod för att bli av med tatueringar, men det visar inget omedelbart resultat. Många faktorer påverkar borttagning av tatueringar och det finns inga genvägar utan ohälsosamma påföljder.

Undrar du hur många behandlingar din tatuering behöver?

Du kan enkelt skicka en bild till oss i chatten där vi återkommer snabbt med svar eller boka en gratis konsultation med en av våra laserspecialister.

I snitt tar det 4-10 behandlingar att ta bort en tatuering. För tatuerade ögonbryn brukar 2-6 behandlingar räcka. Inför en cover up så behöver oftast bara 3 behandlingar.

Har du fått svar på dina frågor?