Vanliga frågor

Finns det risker?

Vanliga frågor

Finns det risker?

Allergiska reaktioner

Ett fåtal personer kan få allergiska reaktioner när kroppen svarar dåligt på att färgpigmentet från tatueringen frigörs. För att vara på den säkra sidan provbehandlar vi med lasern när du kommer på din första konsultation.

Om vi inte ser några problem vid provbehandlingen eller om du inte märker några negativa effekter de första dagarna efter behandlingen är det fritt fram att påbörja din behandling.

Ärrbildning

När det kommer till ärrbildning så är en standardsiffra i branschen att ca 5% får något typ av ärr. 90% av de personerna som fått ärr, har fått det pga att de inte följt skötselråden. Resterande beror oftast på fel/dålig utrustning, okunskap hos behandlaren eller pga att personen har anlag för att lätt få ärr.

Risk går enkelt att begränsa

Alla risker går att begränsa eller helt komma ifrån genom att kyla området noggrant före behandling och inte utsätta det behandlade området för ytterligare värme direkt efter behandlingen. Viktigast är att ge huden tillräckligt med tid för att läka mellan behandlingstillfällena.

Det är viktigt för oss att kommunicera riskerna då det tyvärr finns aktörer som idag inte tar kylningsprocessen seriöst.

Bra att veta (låg risk)

Pigmentsförändringar drabbar mindre än 1/1000 behandlade kunder. Antingen kan man få mer pigment, så kallad hyperpigmentering, vilket kan göra huden mörkare. Man kan också få minskat pigment, så kallad hypopigmentering. Hos Rethink förordar vi därför en noggrann konsultation med både frågor och provbehandling.

Hyperpigmentering inträffar oftare för folk med mörkare hud. Detta scenario är svårare att behandla i efterhand men kommer ofta av för hög styrka laser tidigt i behandlingsfasen.

Hypopigmentering är vanligare bland ljusare hudtyper. Man märker ofta detta några veckor efter den senaste behandlingen och det går att behandla med kortison.

Brännskador uppstår mycket sällan. Vi har inte under våra 10 år varit med om detta men det finns fall där utförare har använt en allt för stark styrka av laser och patientens hud fått bestående men.

Har du fått svar på dina frågor?