Vanliga frågor

Bedövningskräm

Vanliga frågor

Bedövningskräm

Många av våra kunder använder bedövningskräm före behandlingen, vanligtvis Emla- eller Tapinkräm. Vi har dock ingen möjlighet att tillhandahålla det på kliniken, men det finns receptfritt att köpa på apoteket.

Viktigt att komma ihåg är att om du använder bedövningskräm behöver du plasta in tatueringen för att den ska ge effekt. Om du bara applicerar krämen på huden utan att täcka den så är risken stor att krämen absorberas av kläderna och därmed inte ger någon effekt. Så vårt råd är att använda vanlig hushållsplastfolie för att täcka krämen och tejpa kanterna för att göra det lufttätt. Värmen som bildas under plasten hjälper även till att aktivera bedövningskrämen.

Påverkar det resultatet?

Det är viktigt att huden är ren och fri från eventuella krämer. Därför hjälper vi dig alltid att torka bort krämen och tvätta huden så att inga rester finns kvar, vilket inte påverkar resultatet. Så användningen av bedövningskräm kommer varken att påverka den enskilda behandlingen eller det slutliga resultatet efter alla behandlingar.

Hur stor effekt ger bedövningskräm?

Effekten av bedövningskräm varierar från person till person. Enligt vår erfarenhet brukar cirka 30-60 procent av smärtan försvinna genom att använda bedövningskräm. Om du känner dig väldigt orolig inför smärtan under behandlingen eller vet att du är väldigt känslig så kan bedövningskräm vara till stor hjälp. Trots att de flesta väljer att inte använda bedövningskräm är det alltid trevligare ju mindre behandlingen känns, så det är alltid en bra idé att använda bedövningskräm om du frågar oss.

Har du fått svar på dina frågor?