Vanliga frågor

Hur skiljer sig olika lasrar?

Vanliga frågor

Hur skiljer sig olika lasrar?

I grund och botten handlar effektivitet och säkerhet för tatueringsborttagning om vilken våglängd, pulsbredd och styrka man har på sin laser. Man vill ha lasrar som ligger mellan 500-1064 nanometer och skjuter med en så kort pulsbredd för då angriper det pigment och bläck snarare än blod och hudceller.

Rätt kompetens avgörande

Det viktigaste är därför att gå till aktörer som har möjlighet att använda rätt våglängd och förstår skillnader på tatueringar och dess färg för att kunna välja rätt våglängd och behandlingsfrekvens. En annan del som skiljer är den Q-switchad laserntekniken som bestämmer hur ofta man får lasern att skjuta - dvs. frekvensen. Q-switched är en masking som skjuter i nanosekunder. Regeln säger att ju kortare puls desto säkrare för huden. Nästan alla har idag en Q-switchad laser, dock finns det skillnader i hur väl dessa fungerar och det finns många maskiner som antingen lovar mer än de faktiskt kan leverera. Eller de som inte har en tillräcklig styrka - mätt i Joule - för att kunna få maximal effekt med den kortare pulsen.

Ofta och väl diskuterad

Picolaser är något som ofta diskuteras som ett säkrare och mer skonsamt sätt att behandla huden. Dock kräver den kortare pulsbredd eftersom picolasrar använder högre styrka. Att tillverka maskiner med tillräckligt hög styrka, dvs. motor i maskinen, skulle kosta flertalet miljoner. Därför menar all expertis i branschen för tatueringsborttagning att maskiner med nanosekunder skapar det mest effektiva sättet att ta bort och samtidigt minimera risken för skador på huden. Hör gärna av er genom vår chatt om ni vill diskutera detta vidare eller om någon annan aktör argumenterar för att pico skulle vara mer effektivt.

Vad Rethink använder

Vi använder sedan sommaren 2020 Q-terra Q10-laser. Den har sedan den lanserades blivit världens mest populära laser eftersom den tar bort tatueringar helt och minimerar risken för ärrbildning. Du kan läsa mer om dem under “VÅRA LASRAR”

Har du fått svar på dina frågor?