Vanliga frågor

Har du en cover up du vill ta bort?

Vanliga frågor

Har du en cover up du vill ta bort?

Cover ups har så länge som tatueringar funnits varit något som går att göra för att täcka över. Ibland görs misstag med stavningar i text eller att motiv blir omoderna. Oavsett anledning för en cover up så väljer många att göra det. Innan en cover up så görs vanligen 1-4 laserbehandlingar för att bleka tatueringen och göra den redo för att ett nytt motiv ska ta plats. Antalet behandlingar och om det är möjligt med cover up beror dels på hur mörk tatueringen är idag och vilket motiv som är valt för den nya. 

Är du inte nöjd med din cover up? 

För vissa så syns den gamla tatueringen igenom den nya eller blev inte riktigt som man tänkt sig. Om du har kommit till beslutet att du inte vill ha kvar din tatuering alls, så kan du med hjälp från våra laserspecialister ta bort tatueringen. 

Ta bort en cover up tatuering

En cover up definieras av att det finns två eller flera tatueringar på samma ställe i huden. Gammalt och nytt bläck har mixats. För att ta bort en cover up helt kan det ibland krävas fler behandlingar då specialisten måste ta hänsyn till att det kan finnas olika bläck i samma lager som kräver olika styrka från lasern.

Berätta för vår laserspecialist om din cover up.

När du kommer till vår laserspecialist med en cover up du vill ta bort är det därför viktigt att berätta att det är en cover up (om det inte går att se direkt) och att du beskriver hur den gamla tatueringen såg ut innan du gjorde en cover up. På så sätt kan vi göra en behandlingsplan som ger det bästa resultatet möjligt. 

Boka en konsultation med en av våra specialister här eller skriv till oss i chatten om du har några frågor om att ta bort cover ups.

Har du fått svar på dina frågor?